Σαν..."Κυρία"



Στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των 8 του Champions League που διεξήχθη στο Τορίνο η Γιουβέντους απέκτησε ένα μικρό προβάδισμα εν'όψιν της ρεβάνς στο Πριγκιπάτο του Μονακό.
  Στα του αγώνα η Γιουβέντους παρατάχθηκε με σύστημα 4-4-2 με μοναδική απουσία που έκανε αίσθηση αυτή του Paul Pogba που ταλαιπωρείται από τραυματισμό.Από την άλλη ο Leonardo Zardim επέλεξε το 4-3-3 δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνα του.
                                                         Το φιλμ του αγώνα:
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Γιουβέντους εκμεταλλευόμενη και την δυναμική της έδρας της να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό της.Μόλις στο 7' ο Τέβεζ δοκίμασε το πόδι του με τον Σούμπασιτς να μπλοκάρει.Από εκείνο όμως το λεπτό και ως τη συμπήρωση του πρώτου 20λεπτου η Μονακό απέδειξε τον λόγο που δίκαια βρίσκεται στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.Μαρσιάλ,Καράσκο και Κοντόγκμπια έτρεχαν ασταμάτητα απειλώντας την εστία του Gigi Buffon που σε 3 περιπτώσεις είδε την εστία του να απειλείται.Αρχικά με τον Καράσκο στο 10ο λεπτό όταν ο Βέλγος εξτρέμ από το ύψος της μεγάλης περιοχής της Γιουβέντους έκανε το πλασέ αλλά ο Buffon ήταν σε ετοιμότητα,έπειτα με τον Ζοάο Μουτίνιο στο 15' και τέλος με τον Κουρζάβα στο 18' ολοκληρώνοντας έτσι το καλύτερο 20λεπτο της Μονακό στο παιχνίδι.Όταν ο Πίρλο ανέβηκε και σιγούρεψε τις μεταβιβάσεις του η "Vecchia Signora" έγινε η απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού το 27' ο Τέβες έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν μετά τη σέντρα του Μαρκίζιο η μπάλα πέρασε απ' όλους αλλά ο Αργεντινός σούταρε ακριβώς πάνω στον Σούμπασιτς. Οι Μπιανκονέρι είχαν καθαρά την κατοχή (65%-35%) και απείλησαν με Βιδάλ (30'), Μαρκίζιο (31') όμως τη μεγάλη φάση την είχαν στο 45' με τον Χιλιανό ο οποίος ύστερα από την εκπληκτική πάσα του Τέβες πήρε τη μπάλα μπροστά του αλλά στο τετ α τετ θέλησε να σημαδέψει το παραθυράκι και αστόχησε. Στο 39' οι Γάλλοι είχαν ζητήσει πέναλτι για πτώση του Μαρσιάλ σε μονομαχία με τον Κιελίνι.
   Στην επανάληψη η Μονακό είχε την πρώτη καλή στιγμή, με τον Σούμπασιτς να δίνει με τα χέρια στον Μαρσιάλ, εκείνος να βγάζει τον Σίλβα -μόλις είχε μπει αλλαγή στη θέση του Ντιράρ- ο οποίος έκανε το σουτ με το αριστερό αλλά ο Μπουφόν απέκρουσε. Ενα λεπτό μετά έγινε η φάση που έκρινε τον αγώνα, με τον Καρβάλιο να σπρώχνει οριακά πάνω στην γραμμή της περιοχής τον Μοράτα και την Γιουβέντους να κερδίζει πέναλτι. Στο 57' ο Βιδάλ πήρε την εκτέλεση και έγραψε το 1-0 με το 9ο γκολ του στο Champions League.
  Η ομάδα του Ζαρντίμ προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι της και στο 63' στο τεχνικό σουτ του Κοντογκμπιά ο Μπουφόν αναγκάστηκε να αποκρούσει με το ένα χέρι σε κόρνερ. Στο 67' ο Μοράτα σούταρε άουτ και στο 71' ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού έβαλε τον Μπερμπάτοφ, με τον Βούλγαρο να φτάνει κοντά στο γκολ μόλις ένα λεπτό μετά με κεφαλιά-άουτ ύστερα από κόρνερ. Αυτό έκανε τον Αλέγκρι να καταλάβει πόσο εύκολα μπορεί να γίνει η ζημιά και έτσι έβγαλε τον Πίρλο, έβαλε τον Μπαρτσάλι και προσπάθησε να σβήσει το ματς γυρίζοντας από 4-3-1-2 σε 3-5-2. Και τα κατάφερε, αφού παρά τα πολλά πουλήματα της μπάλας έξω από την περιοχής της, η Γιουβέντους κράτησε 1-0 που της δίνει καθαρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

                                                        Οι ενδεκάδες:
Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Βιδάλ, Πίρλο (74' Μπαρτσάλι), Μαρκίζιο, Περέιρα (87' Στουράρο), Τέβες, Μοράτα (83' Μάτρι).
Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Ράτζι (71' Μπερμπάτοφ), Καρβάλιο, Αμπντενούρ, Κουρζάβα, Φαμπίνιο, Μουτίνιο, Κοντογκμπιά, Καράσκο, Ντιράρ (51' Μπερνάρντο Σίλβα), Μαρσιάλ (87' Ματέους Καρβάλιο).



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται κατόπιν ελέγχου από τους διαχειριστές